Openingstijden

 • Maandag

  07:15 - 17:00

 • Dinsdag

  07:15 - 17:00

 • Woensdag

  07:15 - 17:00

 • Donderdag

  07:15 - 17:00

 • Vrijdag

  07:15 - 17:00

 • Zaterdag

  08:00 - 12:00

 • Zondag

  Gesloten

(winter)banden vervangen

De banden zijn een heel belangrijk onderdeel van uw voertuig, want zij zijn het contact met de weg! Bent u opzoek naar nieuwe banden? Wij helpen u om de juiste keuze te maken van autobanden. Dit hangt namelijk af van uw persoonlijke wensen en het aantal kilometers dat u maakt. Om er voor te zorgen dat uw voertuig een goede wegligging heeft kunnen wij uw banden balanceren en/ of uitlijnen.

Winterbanden

Waarom winterbanden? Winterbanden zorgen voor een betere grip en een kortere remweg. Op winterse wegen zorgen de winterbanden voor extra veiligheid. In sommige Europese landen zijn winterbanden verplicht. Bij temperaturen onder de 7 graden hebben de winterbanden betere eigenschappen ten opzichte van zomerbanden. Door een andere samenstelling van rubber dan een zomerband blijft de winterband flexibeler bij lage temperaturen. Bij iedere draaiing gaan de lamellen van het loopoppervlak open en dicht, hierdoor wordt de aangekleefde modder, sneeuw en ijs verwijderd. Door deze beweging is de grip op het wegdek optimaal en uit zich dit in een comfortabele weggedrag en maximale veiligheid.

Bij winterbanden ligt de profieldiepte hoger van bij zomerbanden. Bij winterbanden moet de profieldiepte minimaal 4 mm zijn. Dus let goed op of het profiel niet te hard slijt.

Let op! In sommige Europese landen zijn winterbanden verplicht!

Zomerbanden

Voor uw zomerbanden geldt net als van uw winterbanden dat de kwaliteit van uw banden belangrijk is. De kwaliteit van uw zomerbanden heeft invloed op het rijcomfort, uw rijprestaties en voor de veiligheid onderweg. Een goede kwaliteit banden zorgt voor goede grip, een uitstekende wegligging en een optimaal remvermogen. Bij zomerbanden is een profieldiepte van minimaal 1,6 mm vereist. 

All season banden

All season banden, ook wel vier seizoenen banden, zijn geschikt voor elk seizoen. Het grootste voordeel van all season banden is het gemak om niet twee keer per jaar uw banden te moeten wisselen. Het profiel en de samenstelling van het rubber is een mix tussen zomer- en winterbanden.  Maakt u niet zoveel kilometers in een jaar? En gaat u niet op wintersport? Dan kan all season banden een goede oplossing zijn.

Heeft u de keuze gemaakt om zomer- en winterbanden te nemen? U kunt de zomer- of winterbanden bij ons opslaan. Wij zorgen ervoor dat het rubber niet uitdroogt.

Winter banden vervangen

Maak een afspraak